UA-74362584-1

Wat is er te doen in de omgeving van B&B Het Schepershoes ?


 Afbeelding invoegen
 
 
Afbeelding invoegen

 
Toeristische informatie, inclusief wandel-en fietsroutes, is ruimschoots aanwezig.
Kijk ook eens op de de website Kop van Drenthe of  de  facebookpagina van Het Schepershoes voor activiteiten in de omgeving.
 
 
 
De omgeving van Peest is zeer geschikt voor het maken van zowel korte als langere fiets- en wandeltochten. Diverse routes, waaronder het Drenthepad en het Jacobspad, komen langs Peest. Het Fochteloërveen (kraanvogelkolonie) en het Noordsche Veld (historische grafheuvels) moet je dan vooral niet overslaan. In Norg (2 km.) kan je fietsen huren. Fietsen kan je stallen in een afsluitbare ruimte met oplaadmogelijkheden voor e-bikes. Gratis leenfietsen zijn beschikbaar als je minimaal 3 nachten bij ons verblijft. 
 
Peest is tevens een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan interessante musea in de buurt: het Groninger museum, de Buitenplaats in Eelde en het gevangenismuseum in Veenhuizen. Of het Drents Museum in Assen, met o.a. het 'Grootste Poppenhuis' van Nederland.
 
Een dagtocht naar Ameland of Schiermonnikoog behoort ook tot de mogelijkheden. Op de terugweg nog even vis eten in Zoutkamp of Lauwersoog?
 
Tuinliefhebbers kunnen hun hart ophalen in diverse open tuinen in Drenthe, Friesland en Groningen. Of rondstruinen in een van de bijzondere kwekerijen in Noord Nederland, zoals:  De Tuinen van Weldadigheid in Veenhuizen, De Kleine Plantage in Eenrum en Tuingoed Foltz in Meeden.
 
 
De tuin van Het Schepershoes is bij mooi weer een heerlijke plek om uit te rusten na een inspannende wandeling of fietstocht. Of: als je gewoon even wil ontspannen met een goed boek. In het najaar van 2014 hebben wij een ooievaarsnest geplaatst.
 
 


 
 
In het najaar van 2018 hebben wij een kleine boomgaard aangeplant in het weiland tegenover Het Schepershoes. En er is een poel uitgegraven ter bevordering van de biodiversiteit.  In mei 2019 zaaiden wij ook nog een grote bloemenweide in. Het terrein met de boomgaard, de poel en de bloemenweide is in de zomer ook toegankelijk voor onze gasten.
 
Je kunt de ontwikkelingen bij  B&B Het Schepershoes eventueel volgen via Facebook.
 
In de zomer kan je een bootje huren op het Leekstermeer.
Onder winterse omstandigheden schaatsen op de lokale ijsbaan, of een langere tocht maken. Bijvoorbeeld op het Zuidlaardermeer, circa 20 minuten rijden van Peest.
 

 
Liefhebbers van golf kunnen terecht op de Drentse Golf en Country Club (27 holes) op slechts 10 autominuten van Peest.
Wie van saunabezoek houdt, kan daarvoor naar Zevenhuizen (Gr.), Peize of Tynaarloo. Zeer verschillende saunacomplexen, op maximaal 20 minuten met de auto.
 
 
Het bijwonen van een openluchtvoorstelling in het Shakespearetheater in Diever tijdens het invallen van de duisternis is een onvergetelijke ervaring. Diever is, met de auto, in circa 30 minuten te bereiken vanuit Peest. Voor Diever zijn de kaartjes vermoedelijk snel uitverkocht, dus wacht niet te lang met reserveren als je belangstelling hebt de voorstelling. 
 
Of breng een bezoek aan een van de vele culinaire seizoensmarkten en fairs of lokale producenten van groente, fruit, vlees en zuivel.
 
Restaurants: op loopafstand van Het Schepershoes bevindt zich restaurant De Jagershof. In Norg, Roden, Veenhuizen en Westervelde zijn meerdere restaurants te vinden, en is er voor elk wat wils!