Kom genieten van het echte buitenleven, èn van lekker eten!
 
Afbeelding invoegen
Gemiddelde gastenwaardering:
 
                  9.5                 
 
 Afbeelding invoegen
 
 
Afbeelding invoegen
 
 
 

 


Welkom in Het Schepershoes

Kom  genieten van het buitenleven op het Drentse platteland !
Het Schepershoes is een B&B naar Engels voorbeeld: kleinschalig, huiselijk en persoonlijk. En, natuurlijk: een uitgebreid -grotendeels biologisch- ontbijt met verse broodjes, verse jus, honing uit onze eigen bloemenweide en kakelverse eitjes van onze eigen kippen.
Je gaat letterlijk en figuurlijk 'onder de wol'  in een van de twee luxe kamers, ieder met eigen sanitair, op de bovenverdieping van onze monumentale Saksische boerderij op het Drentse platteland.
Je kunt bij ons een avondmaaltijd nuttigen, mits je dat al bij de reservering aangeeft. Gastvrouw Rinette kookt naar wens vegetarisch, maar ook met vlees van onze eigen Mangalitza scharrelvarkens, of duurzaam gevangen vis. Alle ingrediënten zijn biologisch en/of op verantwoorde wijze lokaal geproduceerd.    

Het Schepershoes is een stijlvolle plek voor rustzoekers, wandelaars, fietsers, golfers, ruiters, tuinfanaten, natuurmensen en cultuurliefhebbers. Maar, is ook zeker geschikt voor families met iets grotere kinderen of zakelijke gasten.

Wij, Rinette de Jong en Alexander Sluijmer, heten je graag van harte welkom. Onze boerderij ligt in de dorpskern van Peest, op 2 km van Norg, 10 km. van Veenhuizen, 15 km van Assen en 25 km van Groningen. De ligging is zeer rustig met voornamelijk lokaal verkeer en passerende wandelaars, fietsers en ruiters. Het Schepershoes is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Zelfs in de weekenden.


B&B Het Schepershoes is zeer kleinschalig en dus géén hotel. Het is uitsluitend mogelijk om voor minimaal twee nachten te reserveren. Langer blijven mag natuurlijk ook!

De prijzen van onze kamers zijn inclusief: een zeer uitgebreid en vrijwel volledig biologisch ontbijt, koffie & thee op de kamer, toeristenbelasting en BTW. Er komt dus niks meer bij, tenzij je iets uit de minibar neemt of als je 's avonds bij ons eet. 

Het Schepershoes is binnenshuis volledig rookvrij. In de tuin mag je roken, mits dit geen overlast veroorzaakt.

Het mee nemen van huisdieren is helaas niet mogelijk. Onze honden zijn zeer aaibaar, maar komen alleen kennis maken indien onze gasten dat op prijs stellen.. Tijdens het voorjaar en de zomer bivakkeren er ooievaars in onze tuin. Vanuit kamer Blauw heb je, via een klein raampje, uitzicht op het nest. 

In de zomer kan je heerlijk wandelen over ons terrein van 2,5 hectare aan de overzijde van de weg. En natuurlijk ook in de wijdere omgeving.

 
Reviews van gasten
 
Afbeelding invoegen
 
 
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen


 
 
        Afbeelding invoegen        Afbeelding invoegen    
 

Het ontbijt wordt op de begane grond geserveerd. (*). Als het weer het toe laat, wordt de tafel buiten gedekt.  Gasten zijn lovend over het uitgebreide en afwisselende ontbijt met vers geperst sap en kakelverse eitjes & honing van eigen erf. Als je een dag naar Schiermonnikoog wilt, vroeg opstaan dus, dan zetten we de avond van tevoren een goed verzorgd ontbijt-to-go voor je in de koelkast.


(*)
Zeer incidenteel is het niet mogelijk om een uitgebreid ontbijt te serveren. In dat geval zullen wij het geboden alternatief altijd vooraf met je overleggen.
 
 

 
 

 
Voor checken beschikbaarheid en prijzen, of een vrijblijvende reserveringsaanvraag: